DHT 2009. Bol, otok Brač

Iza nas su drugi Dani hrvatskog turizma, koji su ove godine održani u Bolu na otoku Braču. U sklopu te manifestacije održano je niz foruma, okruglih stolova i sastanaka na kojima su sudjelovali i razmijenili iskustva i mišljenja hrvatski turistički čelnici i djelatnici. Vrhunac Dana hrvatskog turizma bila je dodjela nagrada predstavnicima tvrtki, turističkim odredištima i pojedincima u akcijama Plavi i Zeleni cvijet te Djelatnik godine Hrvatske turističke zajednice te Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2009. koju je provela Hrvatska radiotelevizija u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Na dodjeli nagrada bila je i predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor koja je dodjeljujući nagradu ovogodišnjem turističkom šampionu Bolu istaknula kako će sljedeće godine, ako se ponovi ovako dobra sezona, na Dane hrvatskog turizma doći cijela Vlada. Zahvalivši premijerki na dolasku, još jednom sam naglasio kako angažman za pripremu sljedeće sezone počinje već sada, jer smo zahvaljujući odlučnim i pravodobnim mjerama te dobroj promociji hrvatskog turizma ostvarili uspjeh, ali se postignuti bodovi ne prenose u sljedeću godinu. Stoga za uspjeh ove turističke sezone zahvaljujem svim turističkim djelatnicima koji su mu pridonijeli.
Damir Bajs, ministar turizma
 

Ministarstvo turizma drugi put zaredom priređuje Dane hrvatskog turizma, u suorganizaciji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom te Hrvatskom radiotelevizijom i u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Institutom za društvena istraživanja „Ivo Pilar“, Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera, Hrvatskim autoklubom i sustavom turističkih zajednica, kao i domaćinima, Splitsko-dalmatinskom županijom, Općinom Bol, te Turističkom zajednicom Općine Bol..

Riječ je o najvećem skupu hrvatskih turističkih djelatnika na kojem će cjelokupna struka imati prigodu analizirati učinke ovogodišnje sezone, te će ministar turizma Damir Bajs najaviti i aktivnosti za iduću turističku godinu.

Svečano okupljanje hrvatskih turističkih djelatnika održat će se povodom dodjele nagrada i priznanja u akciji ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca: „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2009.“ koju provodi Hrvatska radiotelevizija u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom i dodjele nagrada i priznanja u ekološko – edukativnoj akciji „Volim Hrvatsku“, kojom se ocjenjuju najbolje uređena turistička mjesta i pojedinačni elementi turističke ponude, izbor najbolje destinacije u akciji „Europske destinacije izvrsnosti (EDEN)“ te nagrađuju najbolji pojedinci u turizmu: „Plavi cvijet“,“ Zeleni cvijet“, „EDEN“ i „Djelatnik godine“ koju provodi Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji sa sustavom turističkih zajednica i medijskim pokroviteljima: Slobodna Dalmacija, Zadarski list, Glas Istre, Novi list, Jutarnji list, Turist plus, National Geographic Hrvatska i
Hrvatski radio.