Karlovačka turistička zajednica financira nove projekte

Slika /arhiva/Ka-dubovac-w.jpg

Na temelju programa rada Turističke zajednice grada Karlovca za 2006. godinu i financijskog plana, koji su prihvaćeni na današnjoj godišnjoj skupštini u Županijskoj gospodarskoj komori u Karlovcu, predviđeno je da karlovačka Turistička zajednica financira nekoliko novih  projekata.

To su, uz ostale, Sajam vlastelinstva, 1. festival putopisa CEIK-a 'Braća Seljan', Art Only - međunarodna likovna manifestacija te obilježavanje 200. obljetnice ceste Luizijane.

Najveću pojedinačnu stavku u godišnjem proračunu, vrijednom oko 1,5 milijuna kuna, čini 215.650 kuna za sufinanciranje dvaju ljetnih turističko-informativnih centara, s tim da će to pokriti oko 25 posto potrebnog novca, dok će razliku financirati Hrvatska turistička zajednica.

Slijedi iznos od 80 tisuća kuna za financiranje 2. sajma vlastelinstva na starom gradu Dubovcu koji je prošle godine započeo i odmah privukao između 15 i 18 tisuća posjetitelja.

Željko Trezner, predsjednik Zajednice kulturnog turizma pri karlovačkoj Županijskoj komori, predstavio je članovima godišnje skupštine sadržaje prošlogodišnjeg sajma i planove za sljedeći, rekavši da planirani proračun za 2006. iznosi oko 500 tisuća kuna. 

'Cilj sajma je upoznati javnosti s karlovačkim područjem i pretočiti tu povijest u turistički proizvod', rekao je Trezner. 

Sajam će trajati od 14. svibnja do 2. lipnja, središnja će tema biti 'Plemenita Općina dubovačka', a sadržaji će se prilagođavati grupnim posjetima škola i drugih izletnika, Team Building potrebama poduzeća te pojedinačnim posjetima. (Hina)



Pisane vijesti