Započele pripreme za Prvi hrvatski nacionalni kongres o seoskom turizmu

Slika /arhiva/hr-selo-rur.jpg

Danas je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva održan sastanak organizacijskog odbora Prvog nacionalnog kongresa o seoskom turizmu koji će se održati u listopadu ove godine. Sudjelovalo je dvadesetak predstavnika različitih institucija, kao što su, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Institut za turizam, Ekonomski fakultet – Katedra za turizam, USAID-ov projekt „Poduzetna Hrvatska“, Hrvatska gospodarska komora, Agencija za razvoj Varaždinske županije, Zagorska razvojna agencija, Udruga za razvoj sela „Slavonika“ te predstavnici inicijatora Kongresa, Klub članova „Selo“, Ruralis – konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre i Hrvatski farmer d.d.

Svi sudionici izuzetno su pozitivno ocijenili ovu inicijativu s naznakom da će se najzad na jednom mjestu naći struka, znanost i predstavnici državne uprave sa zajedničkim ciljem – razvoj seoskog turizma u okviru cjelovitog održivog razvoja ruralnog prostora. To je pitanje izuzetno kompleksno i zadire u puno resora i područja djelovanja, pa će, kako se očekuje, biti početak kontinuirane suradnje.

Kongres će okupiti više od dvjesto sudionika iz Hrvatske, ali i stručnjaka iz europskih udruženja te pojedinih država. Posebno je važno sudjelovanje stručnjaka, osobito poduzetnika u ruralnom prostoru, kao što su turistička seljačka gospodarstva i drugi koji se bave proizvodnom i ugostiteljskom djelatnošću te stvaranjem ruralnog turističkog proizvoda.

Tema kongresa je „Perspektive seoskog turizma“ s različitim sekcijama i podtemama.



Pisane vijesti