Seminar „Organizacija kulturno – turističkih događanja“

Slika /arhiva/grb-cazmagif

Ured za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice u suradnji s Turističkom zajednicom Bjelovarsko – bilogorske županije i Turističkom zajednicom grada Čazme u ponedjeljak u Čazmi organizira edukativni seminar o temi „Organizacija kulturno – turističkih događanja“.

Predavač ovog seminara bit će dr.sc. Ivica Prlender, ravnatelj manifestacije „Dubrovačke ljetne igre“ koji će na temelju dugogodišnjeg iskustva u organizaciji kulturnih manifestacija sudionicima seminara dati niz stručnih informacija i savjeta pri organizaciji nadolazećih regionalnih događanja.

Na seminar su pozvani interesni subjekti, predstavnici kulturnog i turističkog sektora, lokalne uprave i samouprave, predstavnici institucija kao što su muzeji, galerije, knjižnice, organizatori festivala/događanja, neprofitne udruge društvenog ili profesionalnog karaktera i drugi.

Organizacijom Seminara edukacije za kulturni turizam HTZ želi podići razinu suradnje i međusobne povezanosti između svih nositelja kulturno-turističke ponude te doprinijeti stvaranju pozitivnog okružja i preduvjeta za razvoj kulturnog turizma u budućnosti.

Jedan od strateških prioriteta je podizanje stupnja znanja i vještina potrebnih za razvoj kvalitetnih kulturno-turističkih proizvoda, što se između ostalog, realizira putem niza seminara/radionica kako bi se, u relativno kratkom roku, pojedincima i institucijama s idejnim ili već osmišljenim projektima omogućilo stjecanje osnovnih znanja i praktičnih vještina potrebnih za kreiranje i upravljanje kulturno-turističkim projektima. 



Pisane vijesti