Vlada izmijenila ugovor "Brijuni Rivijera" u pravo služnosti, ne i vlasništva

Slika /arhiva/061107FAH-Hb073001.jpg

(foto: FaH)Vlada je na današnjoj sjednici u Poreču donijela odluku o izmjeni tri godine starog društvenog ugovora o osnivanju Društva s ograničenom odgovornošću "Brijuni Rivijera", tako da ta tvrtka ima pravo gradnje i služnosti na zemljištu i nekretninama na oko 5,5 milijuna četvornih metara u priobalju nasuprot Brijunima, a nekretnine i zemljište ne ulaze u vlasništvo tvrtke. 

Ugovor su potpisali tadašnji premijer Ivica Račan i župan Ivan Jakovčić.

Kako je podsjetio ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, dosadašnji je društveni ugovor "Brijuni Rivijera" predviđao dokapitalizaciju unosom nekretnina u državnom vlasništvu.

Izmijenjenim ugovorom će se sačuvati prostor i vlasništvo nad vrijednim zemljištem brijunskog priobalja, a Hrvatska će tim projektom dobiti vile, hotele, apartmane s četiri do pet zvjezdica, tri golfska igrališta i marinu za velike jahte, rekao je. Dodao je da će tako biti otvoreno četiri tisuće novih radnih mjesta, da je projekt vrijedan milijardu eura te da se početak radova očekuje najkasnije za godinu dana.

Tako će pravo gradnje ili služnosti "Brijuni Rivijera" dobiti na nekoliko predjela na Muzilu, na otoku Svetoj Katarini u Valelungi, Štinjanu, Fažani i Balama, a  te nekretnine ni zemljišta neće ući u vlasništvo tvrtke, nego ostaju državna imovina. 

Po riječima premijera Ive Sanadera ova je Vlada od početka mandata poduprla projekt "Brijuni Rivijera", a današnjom odlukom učinjen je velik iskorak u njegovoj provedbi. (Hina)



Pisane vijesti