Vlada dodijelila koncesiju za izgradnju luka u sklopu projekta Brijuni Rivijera

Slika /arhiva/brijuni-brijuni-hr.jpg

Tvrtki Kermas Vod Četiri d.o.o. Vlada RH je na svojoj 20. sjednici dodijelila koncesiju na pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina – Monumenti u Puli, za izgradnju dvije luke nautičkog turizma u sklopu projekta Brijuni Rivijera. Ugovor o koncesiji bit će sklopljen nakon što tvrtka dostavi lokacijske dozvole za izgradnju dviju luka i garanciju banke na 15,8 milijuna kuna, što predstavlja sedam posto od ukupne vrijednosti ulaganja koje iznosi 226 milijuna kuna. Rok za dostavu spomenutih dozvola i garancije je tri godine, a prema odluci o davanju koncesije, tvrtka je dužna u roku od pet godina dovršiti izgradnju objekata i predati davatelju koncesije uporabnu dozvolu. Ovom odlukom Puli se događa renesansa, to će biti zamah i početak novog razdoblja za taj grad, komentirao je ministar turizma Veljko Ostojić ovu odluku Vlade RH.

Tvrtki Kermas Vod Četiri d.o.o. Vlada RH je na svojoj 20. sjednici dodijelila koncesiju na pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina – Monumenti u Puli, za izgradnju dvije luke nautičkog turizma u sklopu projekta Brijuni Rivijera.

Ugovor o koncesiji bit će sklopljen nakon što tvrtka dostavi lokacijske dozvole za izgradnju dviju luka i garanciju banke na 15,8 milijuna kuna, što predstavlja sedam posto od ukupne vrijednosti ulaganja koje iznosi 226 milijuna kuna. Rok za dostavu spomenutih dozvola i garancije je tri godine, a prema odluci o davanju koncesije, tvrtka je dužna u roku od pet godina dovršiti izgradnju objekata i predati davatelju koncesije uporabnu dozvolu.

Ovom odlukom Puli se događa renesansa, to će biti zamah i početak novog razdoblja za taj grad, komentirao je ministar turizma Veljko Ostojić ovu odluku Vlade RH.

Podsjećamo, javni poziv za davanje koncesije objavljen je u rujnu prošle godine, dok su u siječnju ove godine javno otvorene ponude za lokaciju Sveta Katarina – Monumenti. Od pristigle dvije ponude, samo je ponuda tvrtke Kermas Vod Četiri d.o.o. bila potpuna. Na spomenutoj lokaciji predviđena je izgradnja dviju luka, ukupnih kapaciteta 550 vezova u moru i 1200 suhih vezova s pripadajućim sadržajem, zatim hotel visoke kategorije kapaciteta 200 ležajeva, gastronomski centar s ostalim sadržajima.

Nakon isteka roka od 50 godina, koncesionar će vratiti nekretnine zemljišnoknjižnim vlasnicima, zajedno s izgrađenim objektima i infrastrukturom, bez obveze vlasnika zemljišta da za to plaćaju naknadu.


 



Pisane vijesti