Ugovor o gradnji Rekreacijsko-turističkog centra

Slika /arhiva/nin_ww.jpg

U Ninu je danas potpisan ugovor o izgradnji Rekreacijsko-turističkog centra u koji će biti uloženo 45 do 50 milijuna eura.

Po Ugovoru koji su potpisali gradonačelnik Emil Ćurko i predstavnik zadarske Tankerske plovidbe Ivo Maračić, budući direktor Rekreacijsko-turističkog centra, grad Nin ustupa zemljište, a Tankerska će plovidba izgraditi Centar u koji će uložiti 45 do 50 milijuna eura.

Idejni projekt je zgotovljen, a nakon toga je na redu prikupljanje cjelovite dokumentacije. Potpisnici još ne znaju kad će točno početi gradnja, ali ako nakon izdavanja cjelokupne dokumentacije gradnja počne iduće godine, Centar će biti gotov do kraja 2008. godine, rečeno je na današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora u Ninu.

Svečanosti je nazočio i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Gradonačelnik Ćurko je, zahvalivši Tankerskoj plovidbi što je pristala na gradnju Centra, istaknuo kako je to povijesni događaj za grad Nin.

Danas je u Ninu svečano otvorena i obnovljena prometnica na liburnskoj obali, a položen je i temeljni kamen za gradnju nove Osnovne škole "Petra Zoranića".

U radove na obnovljenoj prometnici Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je milijun kuna, a u gradnju nove škole Ministarstvo i grad Nin uložit će 15 milijuna kuna. (Hina)



Pisane vijesti