U SAD-u izišao prvi samostalni turistički vodič za Hrvatsku

Slika /arhiva/frommer s-cro.jpg

Najpoznatiji američki turistički vodič Arthur Frommer's izdao je u ponedjeljak i prvi samostalni vodič za  Hrvatsku.

U publikaciji "Frommer's Croatia" na 340 stranica su dane turističke destinacije u  Hrvatskoj za svako godišnje doba i svačiji džep.

Autorica vodiča Karen Torme Olson započinje vodič s Dubrovnikom, predstavlja Dalmaciju  i Istru, a nije propustila dati Amerikancima informacije i o kontinentalnoj Hrvatskoj,  mjestima koja se mogu posjetiti u Zagrebu i okolici, Zagorju te Slavoniji i Podravini.

Ovaj vodič će biti važno pomagalo američkim turistima i može potaknuti njihova  putovanja u Hrvatsku. Frommerove vodiče američki turisti najčešće koriste kao pouzdan  izvor informacija kako za putovanja po Americi tako i inozemstvu.

Na naslovnoj stranici vodiča je fotografija Dubrovnika s pogledom na katedralu, a u  njemu je autorica uz korisne informacije i karte opisala zanimljivosti kojima je  svjedočila putujući Hrvatskom.

Prvotno je vlasnik vodiča Arthur Frommer namjeravao Hrvatsku kao destinaciju uvrstiti  skupno u zemlje "zapadnog Balkana". No, nakon nekoliko razgovora s direktoricom Ureda  Hrvatske turističke zajednice u New Yorku Nenom Komaricom shvatio je kako Hrvatska kao  sve važnija svjetska turistička destinacija zaslužuje samostalan vodič. (Hina)



Pisane vijesti