U kampovima 3,4 posto manje noćenja nego lani

Slika /arhiva/logomali-kuh.jpg

Prema podacima Kamping udruženja Hrvatske (KUH), u prvih deset mjeseci ove godine, što u toj grani turizma znači gotovo i cijele godine, u hrvatskim je kampovima ostvareno 12,9 milijuna noćenja ili 3,4 posto noćenja manje nego lani.

Gosti, koji tradicionalno ostvaruju oko 50 posto od svih noćenja u kampovima, turisti iz Njemačke, Nizozemske i Austrije, ostvarili su podjednako noćenja kao i prošle godine.

Turisti iz Slovenije, Italije i Češke ostvaruju  u prosjeku oko 32 posto noćenja u hrvatskim kampovima, a ove su godine zabilježili su od 3 posto (Slovenija) pa do 11 posto manje noćenja nego prošle godine (Češka). 

Kako navode iz KUH-a, posjeti ostalih gostiju, primjerice iz Danske manji su za 13 posto, Mađarske za 21 posto,  Francuske 19 posto, Belgije 12 posto, a iz Švedske 8 posto.

U svim hrvatskim kampovima ove je godine bilo ukupno 225.305 mjesta za kampiranje, a kapaciteti su u prosjeku popunjeni 57 dana u godini.

U Istarskoj županiji je najviše, 114.007 mjesta za kampiranje, a kapaciteti su popunjeni 61,6 dana u godini.

Najbolje popunjene kapaciteta ostvareno je u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj se nalazi 17,7 posto kapaciteta i koji su popunjeni u prosjeku 66,6 dana u godini.



Pisane vijesti