Poticaji za male hotelijere i iduće godine

Slika /arhiva/ngradiska-h-kraljtomislav.jpg

Kreditni program 'Poticaj za uspjeh' Ministarstva mora, prometa, turizma i razvitka, putem kojega je u zadnje tri godine odobreno 219 kredita za smještajne objekte u turizmu,  nastavit će se i iduće godine, najavio je danas u Novoj Gradiški na edukacijskom seminaru Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela pomoćnik ministra Robert Pende.

Taj će edukacijski seminar trajati tri dana, a okupio je vlasnike i menadžere malih i obiteljskih hotela kontinentalne Hrvatske.

Pende je naglasio da je za nastavak kreditnog programa za malo i obiteljsko poduzetništvo u turizmu 'Poticaj za uspjeh' u prijedlogu državnoga proračuna za 2006. predviđeno 27 milijuna kuna.

Podsjetio je da je u sklopu toga programa u protekle tri godine 250 poduzetnika u novoizgrađenim ili obnovljenim malim hotelima i drugim smještajnim objektima osiguralo sedam tisuća novih postelja te otvorilo dvije tisuće novih radnih mjesta.

Ključ uspjeha u suvremenoj turističkoj ponudi jest doživljaj, a kvalitetan smještaj osnova je takve turističke ponude, kazao je Pende, dodavši da su upravo segment malih i obiteljskih hotela najtraženiji među stranim turistima.

Mali hotelijeri, po riječima predsjednika Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Šime Klarića, žele osmisliti kvalitetnu ponudu i promovirati, osim obalnih i odredišta u kontinentalnoj Hrvatskoj koja imaju veliki potencijal za razvoj turizma.

Tome će pridonijeti i edukacijski seminari koje ta udruga u idućih nekoliko mjeseci planira organizirati u gotovo svim većim županijskim središtima, kako u unutrašnjosti zemlje, tako i na obali.

Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela osnovana je sredinom prošle godine, a u njenom se članstvu nalazi više od 80 posto hrvatskih malih i obiteljskih hotelijera. (Hina)



Pisane vijesti