Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Dubrovniku

Slika /arhiva/logo-hokgif

Osamnaesti kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se 24. i 25. studenog u Dubrovniku, pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Nekoliko stotina sudionika kongresa, istaknuo je predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Ante Mihić, razgovarat će o aktualnoj problematici zakonodavstva u ugostiteljstvu i turizmu s naglaskom na prilagodbu hrvatskih normi sa standardima i sustavima u Europskoj uniji (EU).

Svoja iskustva u procesu usklađivanja s europskom regulativom dati će tako slovenski ugostitelji te predstavnici Njemačkog udruženja hotelijera i ugostitelja (DEHOGA).

Na kongresu će se raspravljati o stanju i prijedlozima za izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, posebice pravilnicima o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata te o pružanju ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.

Također, raspravljat će se o financiranju u turizmu i ugostiteljstvu, HACCP sustavu u hrvatskom zakonodavstvu i njegovoj primjeni u ugostiteljstvu.

Tijekom kongresa bit će održan i okrugli stol 'Projekt hrvatska nacionalna kuhinja - autohtona hrvatska jela', a Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije pripremit će gastro izložbu na kojoj će se predstaviti najpoznatiji vinari i ugostiteljski objekti županije.

 



Pisane vijesti