Kongres europske udruge kampera u Dubrovniku

Slika /arhiva/dkk-P8228517.jpg

U Dubrovniku je danas počeo kongres europskog udruženja kampera - Camping Cheque 2005., na kojem se okupilo oko 600 sudionika iz Francuske, Španjolske, Njemačke, Nizozemske i Hrvatske.

Riječ je o udruženju vlasnika kampinga koji posebnu pozornost posvećuju tome da kampovi budu popunjeni i u predsezoni i posezoni.

Kako je istaknula predsjednica Hvatske udruge kampera Josipa Cveli-Bonifačić, kampisti u Hrvatskoj već četvrtu godinu za redom ostvaruju 28 posto svih turističkih noćenja.

Ona je podsjetila kako je u Hrvatskoj u prvih devet mjeseci ove godine boravilo 1,9 milijuna  kampista, što je cjelokupna brojka iz prethodne godine.

Hrvatska udruga kampera broji 122 člana, a ima registriranih 526 kampova, što je vrlo skromno ako se uspoređuje sa drugim zemljama, primjerice Francuskom u kojoj je 12.000 kampova, kazala je Cveli Bonifačić.

Istaknula je kako vlasnici hrvatskih kampova moraju raditi na boljoj kvaliteti i opremljenosti svojih kampova koji za sada zaostaju za onim u drugim razvijenim europskim zemljama mada ima i iznimaka.

Tijekom trodnevnog skupa bit će riječi o turističkoj sezoni 2006. za kampove i kampiste. Održat će se nekoliko okruglih stolova, prezentacija novih internet stranica te radionica. (Hina) 



Pisane vijesti