Otvoren turistički sajam u Ljubljani

Slika /arhiva/logo_hrgif

Najvažniji turistički sajam u Sloveniji, „Sejem počitnic“ otvoren je danas na Gospodarskom razstavišču (velesajamskom prostoru) u Ljubljani. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) zajedno sa suizlagačima predstavlja hrvatsku turističku ponudu na štandu veličine 80 m2. 

Na sajmu se predstavlja više od 140 turističkih odredišta i agencija iz 20 država.

U okviru sajma, 24. ožujka će se održati radionica slovenskih i hrvatskih turističkih djelatnika. U uvodnom dijelu slovenske medije i turističke djelatnike pozdravit će Niko Bulić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i pritom održati prezentaciju o hrvatskom turizmu. Na radionicu je prijavljeno oko 70 predstavnika hrvatskih turističkih tvrtki i slovenskih touroperatora i agencija.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, bogatu ponudu preko svojih nacionalnih turističkih organizacija predstavljaju još Grčka, Španjolska, Srbija i Crna Gora, te Cipar.

Za razliku od ranijih godina, ulaz za posjetitelje je besplatan, a do zatvaranja sajma u nedjelju, prema riječima glavnog organizatora Žarka Petrovčiča, razgledat će ga tridesetak tisuća gostiju.

Uz sajam turizma na istim prostorima održava se i nautički sajam manjih brodova, te karavan-prikolica za ljetovanje, uglavnom slovenskih proizvođača.



Pisane vijesti