U ovoj godini u Hrvatsku će doći 1,3 milijuna Talijana

Slika /arhiva/pantheon-rome-l9.jpg

U ovoj godini će na ljetovanje u Hrvatsku stići 1,3 milijuna Talijana, odnosno tri posto više nego 2005.godine, najavio je šef ureda Hrvatske turističke zajednice u Milanu Klaudio Stojnić.

Prema dosadašnjem interesu procjenjuje se da će se u ovoj godini ostvariti dolazak do tri posto više talijanskih turista u odnosu na 2005.godinu, odnosno ukupno 1,3 milijuna posjetitelja koji bi trebali ostvariti 5,8 milijuna noćenja, rekao je Stojnić.

Svoj optimizam Stojnić je, u razgovoru s talijanskim turističkim novinarima, potkrijepio činjenicom i da će dvije obale Jadrana biti bolje povezane.

Hrvatski brodar 'Jadrolinija' je od veljače otvorila novi, dva puta tjedno, pravac od Pescare do Splita. U travnju će brodar 'Emilia Romagna Lines' nuditi nove pravce s brzim brodovima od Pesara, Riminija, Cesenatica i Ravenne do Lošinja, Pule,  Božave, Hvara i Rovinja. Isto tako dvije obale dobro povezuju kompanije 'Blue Line' i 'Snav'.

Stojnić je kazao kako će se povećati i broj krstarećih brodova, te će i bolja cestovna povezanost, kao što je, na primjer, nova cesta od Umaga do Pule, pridonijeti povećanju broja talijanskih turista.

Dolaskom 1,3 milijuna talijanskih turista na ljetovanje srušili bi se rekordi dolaska Talijana na hrvatski Jadran.

U 2005. godini u Hrvatskoj je bilo 1,25 milijuna talijanskih turista koji su ostvarili nešto manje od 5,7 milijuna noćenja.

U strukturi noćenja turisti iz Italije su, s udjelom od 12,4 posto, na drugom mjestu u hrvatskom turizmu, nakon gostiju iz Njemačke čiji udio u broju noćenja iznosi gotovo 24 posto. (Hina)



Pisane vijesti