Opatija i Skradinski Buk u natjecanju za 'Zlatni cvijet Europe 2006'

Slika /arhiva/ententeflorale.jpg

Dodjela visoko prestižne međunarodne nagrade "Entente Florale - Zlatni cvijet Europe 2006" održat će se 15. rujna u Bad Saeckingenu, a među više od 5.800 prijavljenih kandidata iz 12 europskih zemalja članica asocijacije, službeno su nominirani i hrvatski kandidati; u kategoriji mjesta - Skradinski Buk i u kategoriji gradova - Opatija.

Visokoprestižnu međunarodnu nagradu Entente Florale - Zlatni cvijet Europe '2006, dodjeljuje Europska asocijacija za cvijeće i okoliš - AEFP, pod pokroviteljstvom EU.

Za posebnu nagradu "dr. Lucija Čikeš", za koju se natječu europski Centri s posebnim potrebama djece i odraslih u Europi, ove se godine natječu po jedan Centar iz Irske i Austrije, priopćeno je danas iz Uprave Entente Florale za Hrvatsku.

Hrvatska je 2003. primljena među 12 europskih zemalja, u punopravno članstvo, za hrvatski turizam i ekonomski održivi razvoj, u tu važnu međunarodnu asocijaciju A.E.F.P- Europsku asocijaciju za cvijeće i okoliš, sa sjedištem u Bruxellesu, koja djeluje pod okriljem EU. Time je stekla pravo kandidature svojih gradova i mjesta za međunarodno natjecanje poznato u svijetu kao "Entente Florale".

Očekujemo najbolje rezultate hrvatskih kandidata, Grada Opatije i etno-sela Skradinski Buk, na ovom uistinu prestižnom europskom natjecanju. Naš nastup i turističko - kulturološka prezentacija Hrvatske, na ovoj za zaštitu okoliša, kulturu življenja i turizam, važnoj europskoj manifestaciji, zasigurno će još značajnije pridonijeti temeljnim ciljevima kandidature hrvatskih predstavnika, a time i ulasku u klub visoko rangiranih Europskih gradova i mjesta, s kojima se računa u AEFP.

Dobri konačni rezultati Skradinskog Buka i Opatije, među 5.800 kandidata iz 12 europskih zemalja na završnoj svečanosti u Bad Saeckingenu, Njemačkoj, 15. rujna 2006. zasigurno će pridonijeti i dobroj turističkoj prezentaciji Hrvatske, stoji u priopćenju koje potpisao Predsjednik Uprave Entente Florale za Hrvatsku Vojko Pleština. (Hina)



Pisane vijesti