Ministrica Brnjac susrela se s predsjednikom ACAP-a dr. Stevenom Pavleticem

Slika /2023_WEBMINTS/230228_mints.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac susrela se s dr. Stevenom Pavleticem, predsjednikom Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) i Ognjenom Bagatinom, glavnim tajnikom 7. konferencije ACAP-a koja će ove godine prvi puta biti organizirana u Hrvatskoj. Međunarodno okupljanje s temom „Inspire, succeed, connect“ održat će se u Zagrebu od 6. do 8. srpnja 2023. godine, a očekuje se do 500 sudionika, od čega polovica iz Sjedinjenih Američkih Država.

„Zadovoljstvo mi je što je ovogodišnja konferencija posvećena zdravstvenom turizmu, jer je razvoj zdravstvenog turizma jedan od alata kojim želimo Hrvatsku pozicionirati kao cjelogodišnju destinaciju, što je adresirano i u našoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine kao i ulaganjima kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. ACAP svojim djelovanjem doprinosi promociji našeg zdravstvenog turizma, ali i cijele Hrvatske te me veseli što je naša suradnja rezultirala već nizom aktivnosti, kao i organizacijom ove konferencije“, poručila je ministrica Brnjac.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca danas broji 2300 članova, stručnjaka iz poslovne zajednice, a od njenog osnutka nastoji povezati hrvatsko-američke profesionalce i poticati ih na suradnju na različitim projektima.

Priopćenja