Održan deveti Erasmus+: Sport Info Dan 2023.

Slika /2023_WEBMINTS/230228-erasmusplus.jpg

Danas je u prostorijama Ministarstva turizma i sporta održan deveti Erasmus+: Sport Info dan. Potencijalni prijavitelji imali su prilike upoznati se s  mogućnostima koje pruža program Erasmus+: Sport, a kroz prezentacije s voditeljima već odobrenih projekata steći bolji uvid u pripremu i provedbu samih projekata, kao i čuti primjere dobre prakse.

Državni tajnik gospodin Tomislav Družak, otvorio je današnji Informativni dan, a s politikama i prioritetima sporta u okviru Europske unije sve prisutne upoznali su gospođa Sandra Buljan iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije te gospodin Nenad Brković iz Borkinson savjetovanja.

„Gledajući statistički, prijavitelji iz Republike Hrvatske pri samom su vrhu po broju odobrenih projekata. U skladu s Nacionalnim programom športa, Ministarstvo turizma i sporta obvezalo se jačati kapacitete u sportskom sektoru, a kroz organizaciju stručnih radionica te Informativnog dana nastojimo dionicama u području sporta približiti sve mogućnosti financiranja projekata koje pružaju programi Europske unije“, rekao je državni tajnik  Družak na otvaranju.

Primjere dobre prakse iznijeli su gospodin Petar Turković iz Hrvatskog Wushu saveza, gospođa Dunja Bračun iz Hrvatskih akademskih klubova Mladost, gospodin Jozo Škegro i Filip Matković iz Cheerleading kluba Zagi te gospodin Rubes Levada iz Kluba plivanja s perajama Komet. Na posljetku, gospođa Iva Žic iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske održala je prezentaciju javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranja projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova.

Na Informativnom danu sudjelovali su predstavnici udruga iz sustava sporta, nacionalnih sportskih saveza te drugih prihvatljivih prijavitelja, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne javne odgojno-obrazovne ustanove.

Rok za podnošenje prijedloga na natječaj za program Erasmus+: Sport za 2023. godinu za ključnu aktivnost 2 - suradnička partnerstva, mala partnerstva, neprofitna europska sportska događanja, jačanje kapaciteta u području sporta je 22. ožujka 2023. godine u 17:00 sati.

Više informacija o samom pozivu možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta, ovdje.

Priopćenja