Hrvatska turistička ponuda na londonskom WTM-u

Slika /arhiva/WTM-logo-2005.jpg

U Londonu je danas s radom počela 26. svjetska turistička burza World Travel Market (WTM), na kojoj svoju turističku ponudu do 17. studenoga među 5.200 izlagača iz 202 zemlje svijeta predstavlja i Hrvatska, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

WTM je jedan od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova, kojim se tradicionalno otvara sezona sajmovanja na međunarodnom turističkom tržištu te daju prve naznake za predstojeću turističku sezonu u svijetu.

Hrvatsku turističku ponudu na WTM-u 2005. osim HTZ-a na zajedničkom štandu od 304 četvorna metra predstavlja i 14 suizlagača (hotelijeri, agencije, prijevozničke tvrtke i turističke zajednice).

Na WTM-u su, kako su danas izvijestili iz HTZ-a, i državni tajnik za turizam Zdenko Mičić te pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Želimir Kramarić, koji će zajedno s direktorom HTZ-a Nikom Bulićem održati i službenu hrvatsku press konferenciju.

Na toj se konferenciji, kao i na samom hrvatskom štandu, tijekom trajanja WTM-a očekuju brojni britanski novinari, poslovni partneri te druga izaslanstva, budući turistička Hrvatska zadnjih nekoliko godina 'uživa' priličnu popularnost na britanskom tržištu.

O tome osim sve bolje turističke posjete s tog tržišta iz godine u godinu govori i činjenica da je za iduću godinu Hrvatsku u svoje programe uvrstilo 30 novih touroperatera s tog tržišta, pa ih je sada ukupno više od 140.

Hrvatsku je tijekom devet ovogodišnjih mjeseci posjetilo 230 tisuća turista iz Velike Britanije ili 24 posto više nego u istim mjesecima 2004. (Hina)



Pisane vijesti