Hrvatska večer u organizaciji HTZ-a u Ljubljani

Slika /arhiva/logo_hrgif

Hrvatska večer – promocija hrvatske kulture i turizma u organizaciji Hrvatske turističke zajednice održana je danas u Ljubljani u Grand hotelu „Union“, gdje se okupilo oko dvjesto uzvanika iz društvenog života te predstavnika turističkih agencija, turoperatora, novinara i stranih diplomatskih predstavnika.

Riječ je o središnjoj priredbi predstavljanja hrvatskog turizma na slovenskom tržištu na kojoj se, uoči glavne turističke sezone, predstavljaju hrvatska kultura, gastronomija i turizam, a i ove je godine pobudila veliko zanimanje.

Goste Hrvatske večeri pozdravio je direktor HTZ-a Niko Bulić, koji je rekao da su slovenski gosti, ako se uzme u obzir veličina tržišta, apsolutni rekorderi po posjetu u hrvatskim odmaralištima.

U sklopu tog događaja upriličena je i izložba nove edicije plakata HTZ-a s motivima lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, a prikazan je i propagandni film "Mediteran kakav je nekad bio". Zvukove Mediterana dočarali su svojim nastupom klapa IskonZlatan Stipišić - Gibonni.

Prema podacima HTZ-a, u ovom razdoblju stanje bookinga na slovenskom tržištu je odlično te najavljuje još jednu uspješnu turističku sezonu, čime slovenski turisti zadržavaju svoju visoku poziciju po ostvarenom turističkom prometu u Hrvatskoj.



Pisane vijesti