Hrvatska domaćin godišnje skupštine Udruženja njemačkih autobusera

Slika /arhiva/zd-VladimirIvanov.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Zadru će se od 5. do 9. travnja održati 55. Godišnja skupština njemačkih autobusera (RDA).

Odluka da se ovogodišnji susret održi u Hrvatskoj donesena je još početkom siječnja 2005. godine, kada je grad Zadar dobio prednost pred ostalim kandidatima, Torinom i Luksemburgom te će ugostiti 200-tinjak njemačkih organizatora autobusnih putovanja, čime će se Hrvatska snažnije afirmirati kao autobuserska destinacija.

Izgradnja novih autocesta zasigurno će pridonijeti porastu broja autobusera posebno u pred i posezoni, iako se oni nalaze u nezavidnoj situaciji u konkurenciji sa zrakoplovnim prijevoznicima koji osvajaju tržište jeftinim letovima za Hrvatsku.

Sudionike će u ime domaćina pozdraviti predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Zadarske županije i Turističke zajednice grada Zadra.

Tijekom održavanja Skupštine u hotelima Borik, njemačkim će se partnerima na posebnim štandovima predstaviti turistička ponuda jadranskih županija i Grada Zagreba.

Nakon radnog dijela sudionicima je pripremljen bogat izletnički program na području Zadarske i Šibensko-kninske županije, a po završetku Skupštine brojni sudionici uputit će se na turu upoznavanja turističke ponude Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.



Pisane vijesti