Ekonomska i turistička škola osvojila nagradu za izvrsnost i kvalitetu u turizmu Alpe-Adria regije

Slika /arhiva/150201_daruvar1.jpg

Na inicijativu i u suradnji s Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije, Ekonomska i turistička škola iz Daruvara kandidirala je na međunarodni natječaj projekt „Slatki suveniri“ te osvojila glavnu nagradu na turističkom sajmu „Alpe- Adria“ u Ljubljani.

Međunarodni stručni ocjenjivački sud, na čelu s prof. dr. Janezom Bogatajem, proglasio je najboljim projekt „Slatki suveniri“ - ponudu medenjaka i čokolade sa simbolima grada Daruvara, u konkurenciji s 18 kandidiranih projekata za izvrsnost i kvalitetu u turizmu u Alpe-Jadran regiji, čija je tema bila suvremena interpretacija kulturne baštine lokalnih i regionalnih jela.

Na svečanosti otvorenja Alpe-Adria sajma, laureatima je nagradu dodijelio slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek u društvu gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, a čestitati im je došla i veleposlanica Republike Hrvatske u Sloveniji Vesna Terzić.

Na dodjeli glavne nagrade „Alpe Adria Jakob Award 2015“ bili su ravnateljica Ekonomske i turističke škole u Daruvaru Dinka Ivanović s profesoricama i učenicama koje su sudjelovale u projektu, direktorica TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček- Fila te direktorica TZ Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković.



Pisane vijesti