Delegacija kineskog turističkog sektora u posjetu Hrvatskoj

Slika /arhiva/GUHTZ_kina1.jpg

U Hrvatskoj turističkoj zajednici jučer je održan sastanak s članovima delegacije kineskog turističkog sektora koje je ispred HTZ-a pozdravio direktor Glavnog ureda Ratomir Ivičić, a ispred Ministarstva turizma pomoćnik ministra Davor Ižaković. Članovi delegacije, koju čine predsjednici uprava i direktori važnih kineskih turoperatora, će, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, sustava turističkih zajednica i hrvatskog partnera, putničke agencije DC iz Zagreba, do 29. rujna boraviti u Hrvatskoj na inspekcijskom putovanju s fokusom na touring programe.

Nakon večere s veleposlanicom NR Kine, posjet je nastavljen radnim sastancima, dok su, na sastanku u GU HTZ, kineski delegati izvijestili da uskoro kreću s charter letovima iz Kine za koje je svakih deset dana planiran jedan nalet na Hrvatsku, a u tijeku su i pregovori oko cijena i zračnih luka u Hrvatskoj. Program koji delegacija predlaže uključivao bi desetodnevno putovanje po Hrvatskoj, a ovisno o interesima uključivao bi kruzing, skijanje, touring i slično.

''Veseli nas današnji radni sastanak, jer je on jedinstvena prilika za uspostavu što boljih i konkretnijih odnosa s kineskim partnerima. Kinesko je tržište za Hrvatsku iznimno važno, a dolazak delegacije u razdoblju posezone omogućit će vrlo kvalitetno i detaljno  upoznavanje destinacija uključenih u inspekcijsko putovanje. Vjerujem kako je ovo samo početak odlične suradnje s partnerima na ovom, za nas, važnome tržištu'', naglasio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

U ime ministra turizma, pomoćnik ministra Davor Ižaković također je pozdravio članove kineske delegacije i predstavnike turističke agencije DC te izrazio vjeru u nastavak dobrih odnosa i početak suradnje s partnerima na kineskome tržištu. Ministar turizma već je posjetio Kinu u travnju ove godine, rekao je direktor Ratomir Ivičić te najavio mogućnost dodatnih putovanja hrvatske delegacije, Ministarstva turizma i HTZ-a, na sajam CITM u studenome u Šangaju. Kineskim je delegatima direktor Ivičić poručio kako je Hrvatska turistička zajednica fokusirana na izvrsnost i otvorena za nove ideje u cilju ostvarenja svih zacrtanih ciljeva te poželio uspješno i produktivno putovanje po Hrvatskoj.

Kineska će delegacija tijekom putovanja po Hrvatskoj obići Zagreb, Dubrovnik, Split i Zadar, gdje će se  sastati i s čelnim ljudima zračnih luka, a uključen je i obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti, stonskih zidina, kao i dubrovačke, splitske i zadarske povijesne jezgre. Također, u Nacionalnom parku Plitvička jezera, kao jednog od najvažnijih odredišta kineskih gostiju, članovi delegacije uživat će u vožnji brodom i turističkom obilasku parka kao i gastronomskim delicijama ličkoga kraja. Putovanje se nastavlja posjetom i razgledom Pule  te Nacionalnog parka Brijuni, dok će posljednji dan boravka provesti u Kumrovcu te obići muzej Staro selo.



Pisane vijesti