Dobitnici nagrada CBTour 2014 za najinovativnije turističke projekte

Slika /arhiva/CBTour2014-L.JPG

Jubilarne pete po redu nagrade Saveza za energetiku Hrvatske CBTour za najkreativnije i najinovativnije projekte u poslovnom turizmu s naglaskom na održiv razvoj ove godine dobivaju tvrtke Stella Mediterranea iz Klisa, Tip kreativa iz Zagreba, Ilirija iz Biograda, Lemax iz Šibenika, Katapult promocija i G.A.D. produkcija iz Zagreba s Turističkom zajednicom grada Zagreba te Muzej krapinskih neandertalaca i Turistička zajednica grada Solina.

Dobitnike nagrada CBTour Savez za energetiku kao i prijašnjih godina odabire putem prijava na javni natječaj, a za razliku od prije, kada se njihova dodjela poklapala sa Svjetskim danom turizma, ove će ih godine dodijeliti na godišnjoj svečanosti Saveza u prosincu, najavili su danas iz tog Saveza.

Cilj odabira i dodjele nagrada CBTour u više kategorija je poticanje kreativnih, inovativnih i modernih mehanizama za razvoj i uspješniji plasman hrvatske poslovno-turističke ponude, sadržaja, proizvoda i usluga na domaćem i međunarodnom tržištu. Kako ističe Tomislav Marjanović iz Saveza, dosadašnjih 40 dobitnika tih nagrada koje dodjeljuju od 2010. upravo to i pokazuju kroz svoje poslovanje.

Među nagrađenima za ovu godinu izdvaja tvrtku Tip Kreativa iz Zagreba koja je dobila dvije nagrade za svoj online turistički magazin tipTravel, i to za najbolji projekt od svih pristiglih prijava, a koji se veže i uz ovogodišnju temu Svjetskog dana turizma "Turizam i razvoj zajednice", te u kategoriji najbolji marketinški program i najbolji menadžer što ide Željki Kunštek, suvlasnici spomenute tvrtke i glavnoj urednici magazina.

Kliška tvrtka Stella Mediterranea nagradu CBTour 2014 dobila je u kategoriji najbolji ukupni program za projekt "Jučer-Danas-Sutra", dok je biogradska Ilirija nagradu dobila u kategoriji najbolji program odgovornog turizma i team buildinga za projekt "Arsenal: Revitaliziran spomenik baštine u funkciji organizacije poslovnih događaja".

Najboljim kreativnim programom za ovu godinu proglašen je projekt "XV. Ljetna geološka škola" Muzeja krapinskih neandertalaca, dok su zagrebačke tvrtke Katapult promocija i G.A.D. produkcija s Turističkom zajednicom grada Zagreba nagradu dobili za najbolju uslugu za ovoljetni projekt "Dvorišta".

Turistička zajednice grada Solina nagradu je dobila za projekt "Poslovno turistički promotivni suvenir Podložak za post-it notes Solin hit destinacija 2014", a nagrada za najbolju tehnologiju ide šibenskoj tvrtki Lemax za projekt "iTravel Software - rezervacijski sustav". Marjanović najavljuje i da će uz dodjelu tih nagrada u prosincu ove godine Savez za energetiku Hrvatske predstaviti i višejezični vodič "Doživite kreativnu i inovativnu Hrvatsku". (Hina)



Pisane vijesti