Crikvenica dobila E-turizam

Slika /arhiva/Crikvenicagross2.jpg

Pilot projekt elektroničkog sustava informiranja E-turizam, prvi te vrsti u nas, predstavljen je danas i predan na korištenje u Crikvenici.

U taj sustav, u koji je grad Crikvenica utrošio 400 tisuća kuna proračunskog novca, unosit će se dnevno svi podaci značajni za elektroničko informiranje turista, kao i građana Crikvenice, a naziv sustava je Kiosk Gradski vodič.

Nakon što ga je nedavno uveo London, Crikvenica među prvima u svijetu uvodi E-turizam.

Na crikveničkom području postavljen je na sedam mjesta, od Jadranova i Dramlja do Selca, a informacije su za sada dostupne na pet, a uskoro i na jedanaest jezika. Korištenje je moguće svakom zainteresiranom korisniku, građaninu ili turistu, koji taj uređaj može koristiti i za surfanje Internetom.

Informacijski sustav pokriva sve oblike ponude u turističkoj destinaciji, informacije o aktualnostima na području Grada Crikvenice te o mogućim oblicima suzbijanja ovisnosti o različitim opijatima.

Elektronički sustava informiranja postavila je zagrebačka tvrtka IPR d.o.o.

Sustav je u nazočnosti predstavnika Grada Crikvenice, turističkih ustanova i tvrtke IPR predao na korištenje gradonačelnik Crikvenice Božidar Tomašek. (Hina)



Pisane vijesti