Srpanj bolji, prvih sedam mjeseci slabiji

Slika /arhiva/dubrz.jpg

Turistička odredišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u srpnju je posjetilo 203.622 turista, što je 4 posto više nego u istom mjesecu prošle  godine, a ostvarili su 1,1 milijun noćenja ili 2 posto više nego lani.

Po podacima turističkih zajednica, u srpnju se nastavio trend smanjenja dolazaka turista posredstvom turoperatora, posebno sa tržišta Francuske, Velike Britanije i Njemačke.

No, istodobno je značajno povećan broj dolazaka i noćenja turista iz SAD-a, Japana, Španjolske, Norveške, Slovenije, Rusije i Poljske.

Od početka godine do konca srpnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji boravilo je 512.783 turista, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvareno je 2,3 milijuna  noćenja, što je pak 2 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Pad broja noćenja i to za 8 posto zabilježen je u hotelskom smještaju pri čemu su hoteli najviše kategorije ipak zadržali prošlogodišnja ostvarenja ili su imali porast.

U kampovima je evidentiran pad prometa za 6 posto, dok je u privatnom smještaju ostvareno povećanje turističkog prometa od 13 posto. (Hina)



Pisane vijesti