Safe stay in Croatia

Uživanje u ljepotama i atrakcijama koje nudi Hrvatska od sada je lakše uz Safe stay in Croatia, nacionalnu oznaku sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu.

Upute za prijavu >>>

dodatne informacije: prijave.safestay@mints.hr

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom nam je mjestu.  Rezultat toga je projekt Safe stay in Croatia koji provodi Ministarstvo turizma i sporta, a koji za cilj ima educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Potporu u izradi protkola pružila su i vodeća turistička i strukovna udruženja te pružatelji turističkih usluga u Hrvatskoj na čemu im ovom prilikom zahvaljujemo. Poslovnim subjektima prijavljenima u projekt Safe stay in Croatia koji jamče poštivanje mjera besplatno se dodjeljuje oznaka Safe stay in Croatia koju će biti istaknuta na gostu vidljivom mjestu.

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.  Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te  samih korisnika koji prijave i komentare mogu poslati putem rubrike Dojmovi na ovoj stranici.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac: "Hvala cijelom turističkom sektoru i strukovnim udruženjima koji su radili s nama na realizaciji projekta Safe stay in Croatia. Suradnja te razmjena znanja, ideja i iskustava garancija su uspjeha u ostvarivanju još jedne sigurne turističke godine koja nam donosi mnogo izazova. Zajedničkim snagama činimo sve kako bi dolazak i boravak našim gostima bio što ugodniji i sigurniji, neovisno o okolnostima. Cilj ovog projekta jest upoznati vas s mjerama i protokolima koje poštujemo u Hrvatskoj. Veselimo se vašem dolasku i raduje nas što ste Hrvatsku i ove godine izabrali za vaš odmor."

Vaš Safe stay in Croatia tim :)