Opatija - Pula, 8.-9. studenoga 2022.

Ministarstvo turizma i sporta, u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom, nastavilo je s održavanjem regionalnih radionica na temu pristupačnog turizma. U utorak, 8. studenog 2022. održana je radionica u Opatiji s naglaskom na temu -Univerzalni dizajn, a u srijedu 9. studenog 2022. u Puli s naglaskom na temu Održivi razvoj pristupačnog turizma.

Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih zajednica, jedinica lokalne uprave i samouprave, javnih ustanova, razvojnih agencija, turističkih tvrtki, strukovnih udruga i udruga osoba s invaliditetom.

Radionice su se održale po hibridnom modelu kako bi se osigurala mogućnost sudjelovanja većeg broja zainteresiranih dionika, a snimke i prezentacije možete pronaći na poveznicama u nastavku:

Prezentacije Opatija:

Prezentacije Pula:

Slijedi završna Konferencija TURIZAM ZA SVE - Pristupačni turizam, u Zagrebu 2. prosinca 2022. godine, dan uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.“
Pozivamo sve koji su zainteresirani da se uključe u završnu konferenciju.

Za dodatne informacije i iskaz interesa za sudjelovanjem možete se javiti putem elektroničke pošte na adresu: pristupacniturizam@mints.hr