Zamjenik ministra Daglas Koraca na dodjeli nagrada "Marco Polo" putopiscima i turističkim novinarima

Slika /arhiva/fijet_021214_1.jpg

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas u Hrvatskom novinarskom domu na obilježavanju 60. obljetnice Međunarodne udruge turističkih novinara i putopisaca (FIJET) i 50. obljetnice Sekcije turističkih novinara pri HND-u, prilikom čega su dodijeljene godišnje nagrade i priznanja „Marco Polo“ za putopisce i turističke novinare. Uz zamjenika ministra te predstavnike FIJET-a iz cijeloga svijeta, na događanju su sudjelovali i predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, predsjednica FIJET Hrvatska Tina Čubrilo, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, članica Odbora za turizam Hrvatskoga sabora mr. sc. Dijana Katica. „Ministarstvo turizma iznimno dobro surađuje s FIJET-om Hrvatska, prepoznajući turističke novinare kao vrijedne partnere u promociji naše zemlje, jer su oni bitna karika u prepoznavanju atrakcija neke turističke destinacije te u neku ruku ambasadori turizma. Ulaganje u daljnju profesionalizaciju novinarske struke, edukaciju i međusobno povezivanje novinara vrijedna je inicijativa jer doprinosi i promidžbi hrvatskog turističkog proizvoda“, istaknuo je zamjenik, dodavši kako je Hrvatska ove godine započela s projektom Hrvatska 365 kojim promovira turističku ponudu u pred i posezoni.

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas u Hrvatskom novinarskom domu na obilježavanju 60. obljetnice Međunarodne udruge turističkih novinara i putopisaca (FIJET) i 50. obljetnice Sekcije turističkih novinara pri HND-u, prilikom čega su dodijeljene godišnje nagrade i priznanja „Marco Polo“ za putopisce i turističke novinare. Uz zamjenika ministra te predstavnike FIJET-a iz cijeloga svijeta, na događanju su sudjelovali i predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, predsjednica FIJET Hrvatska Tina Čubrilo, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, članica Odbora za turizam Hrvatskoga sabora mr. sc. Dijana Katica.

„Ministarstvo turizma iznimno dobro surađuje s FIJET-om Hrvatska, prepoznajući turističke novinare kao vrijedne partnere u promociji naše zemlje, jer su oni bitna karika u prepoznavanju atrakcija neke turističke destinacije te u neku ruku ambasadori turizma. Ulaganje u daljnju profesionalizaciju novinarske struke, edukaciju i međusobno povezivanje novinara vrijedna je inicijativa jer doprinosi i promidžbi hrvatskog turističkog proizvoda“, istaknuo je zamjenik, dodavši kako je Hrvatska ove godine započela s projektom Hrvatska 365 kojim promovira turističku ponudu u pred i posezoni.

„Želimo pokazati da imamo bogatu kulturnu baštinu, izvrsnu gastronomiju i vina, kako smo zemlja za opuštanje, avanturu, sport. Na proljeće sljedeće godine predstavit ćemo novi brend Hrvatske, pa vas pozivam da pišete o Hrvatskoj izvan glavne turističke sezone, jer motiva za dolazak u našu prekrasnu zemlju ne nedostaje“, zaključio je zamjenik ministra.

Nakon službene ceremonije, zamjenik Koraca sudjelovao je na snimanju milenijske fotografije povodom obljetnica nacionalnih i međunarodnih udruženja turističkih novinara, ispred muzeja Mimara.

FIJET je profesionalno udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu čiji je cilj unapređenje specijalističkog novinarstava te promocija putovanja. Udruženje je osnovano 1954. godine u Parizu i danas ima oko 2000 članova, od čega je u Hrvatskoj njih 50-ak. Nagrada putopiscima „Marco Polo“ dodjeljuje se od 2010. godine u raznim kategorijama, a svrha nagrade je doprinos daljnjoj popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva, promoviranje putopisne reportaže te priznanja za dugogodišnji rad i doprinos u turističkom novinarstvu.



Pisane vijesti