Lorencin na okruglom stolu XVIII. nacionalnog savjetovanja u gospodarstvu i poduzetništvu

Slika /arhiva/021214_m-1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na okruglom stolu, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i EU fondova Brankom Grčićem i ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, u sklopu XVIII. nacionalnog savjetovanja u gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta. Ovom se prilikom Lorencin osvrnuo na društva iz turizma koja su prošla predstečajne nagodbe te pronašla strateške partnere te najavio privatizaciju društava Imperijal Rab, Maestral iz Dubrovnika te Plat. Ministar Lorencin naglasio je i kako je ove godine u turizam investirano 410 milijuna eura, za razliku od prošle kada su investicije u turistički sektor iznosile oko 230 milijuna eura. Također je naglasio važnost sve veće prisutnosti domaće komponente u hotelskim kućama, od građevinskog sektora, namještaja i prehrane.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na okruglom stolu, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i EU fondova Brankom Grčićem i ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, u sklopu XVIII. nacionalnog savjetovanja u gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta.

Ovom se prilikom Lorencin osvrnuo na društva iz turizma koja su prošla predstečajne nagodbe te pronašla strateške partnere te najavio privatizaciju društava Imperijal Rab, Maestral iz Dubrovnika te Plat. Ministar Lorencin naglasio je i kako je ove godine u turizam investirano 410 milijuna eura, za razliku od prošle kada su investicije u turistički sektor iznosile oko 230 milijuna eura. Također je naglasio važnost sve veće prisutnosti domaće komponente u hotelskim kućama, od građevinskog sektora, namještaja i prehrane.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako će do kraja godine biti objavljen natječaj za financiranje iz EU fondova za industriju, a prije svega poticat će se projekti usmjereni proizvodnji za izvoz i za turizam. Moći će se dobiti do 15 milijuna kuna poticaja po projektu, a Maras vjeruje u velik interes poduzetnika za ovaj natječaj.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić kazao je da je situacija puno bolja nego što se govori, s tim da ono pravo tek dolazi. Osim milijarde kuna za poduzetništvo čeka nas barem još šest milijardi kuna u idućoj godini u raznim drugim područjima.



Pisane vijesti