Zajednica kulturnog turizma: Predstavljen projekt 'Viteški turnir'

Slika /arhiva/viteski01.jpg

Zajednica kulturnog turizma jučer je održala treće predstavljanje turističko-edukativnih manifestacija hrvatskih regija nakon programa "Staza kneževa" (Park prirode Žumberak i Samoborsko gorje) i "Sajam vlastelinstva Dubovac" (Udruga sv. Mihovila, Karlovac), predstavljenih u protekla dva mjeseca u Poslovnom klubu kulturnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. 

Predsjednik Zajednice kulturnog turizma dr. Tomislav Šola predstavio je "Viteški turnir" kojega već nekoliko godina organiziraju Muzeji Hrvatskog zagorja, kao osobit kulturno-turistički projekt te ukazao na potrebu utemeljenja sustava specifičnih oblika turističke ponude. 

O programu Viteškog turnira koji će se ove godine održati 3. lipnja. govorile su Varina Jurica Turk, voditeljica Muzeja seljačkih buna i Vlatka Filipčić Maligec, v.d. ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja. Viteški turnir, povijesno je događanje koje posjetiteljima pruža priliku aktivnog sudjelovanja u oživljenim epizodama iz života Hrvatskog zagorja za kasnog Srednjeg vijeka. Događanja su vremenski smještena u razdoblje neposredno prije velike Seljačke bune, a središnje je zbivanje inscenirano natjecanje vitezova na konjima.

Manifestacija namijenjena  jednako školskom, izletničkom i obiteljskom turizmu, kao i turizmu posebnih interesa i korporativnom turizmu, ima za cilj promovirati i istaknuti specifičnu turističku ponudu Hrvatskog zagorja. Projekt „oživljene povijesti” stubičkog kraja u cjelodnevnom zbivanju obuhvaća i niz drugih interaktivnih kulturnih i turističkih sadržaja s ciljem upoznavanja posjetitelja sa životom i običajima kasnoga srednjovjekovlja.

Zajednica kulturnog turizma u sklopu Sektora za turizam HGK ovime nastavlja svoj rad kroz "Poslovni klub kulturnog turizma" isticanjem projekata i ideja u nastojanju povezivanja novih inicijativa i prezentacije osobitih primjera iz područja kulturnog turizma.



Pisane vijesti