​Za 134 programa lokalnog sporta dodijeljeno 14,7 milijuna kuna

Slika /2022_photo_ilustrac/20725_sport_w.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini kojima se sufinanciraju 134 sportska programa u ukupnom iznosu od 14,7 milijuna kuna. Odluka je donesena nakon provedenog Natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini.

Dodjelom sredstava Ministarstvo turizma i sporta nastavlja pomagati lokalnom sportu s ciljem provođenja učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem te za organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima.
 
„Od 2020. godine za programe lokalnog sporta izdvojeno je ukupno 34 milijuna kuna čime je  omogućeno besplatno bavljenje sportom za 154.000 naših građana, od čega oko 115.000 djece i mladih. Sufinanciranjem programa lokalnog sporta želimo sport učiniti dostupnim svima te ih potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnosti prvenstveno u svrhu zdravlja i bolje kvalitete života. Jedan od naših važnih strateških ciljeva je što više djece i mladih, ali i cijele populacije, uključiti u bilo koje oblike tjelesne aktivnosti i veseli nas što je svake godine sve više prijavljenih programa, a Ministarstvo turizma i sporta će i dalje nastaviti s ulaganjem u ovaj iznimno bitan segment“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini možete pronaći ovdje.

Priopćenja