Visoke ocjene nastupa hrvatskih regija Istre i Kvarnera u Danskoj

Slika /arhiva/ffalogo_m_dato.jpg

Najviše danskih turista i ove sezone može se očekivati u Istri i na Kvarneru, potvrdili su danski touroperatori na drugom najvećem danskom turističkom sajmu "Odmori za sve" u Herningu, na kojem se Hrvatska od 23. do 25. veljače predstavila kao prva zemlja partner.

Odabir Hrvatske s regijama Istre i Kvarnera za prvu  zemlju partnera u konkurenciji s drugim privlačnim turističkim zemljama, veliko je priznanje  Hrvatskoj koja s Danskom vrlo uspješno surađuje na mnogobrojnim  područjima, istaknuo je u razgovoru s upravom sajma hrvatski veleposlanik u  Danskoj Aleksandar Heina.

Izložbeni prostor Hrvatske turističke zajednice, koja na sajmu sudjeluje petu godinu, najveći je do sada i organiziran je u suradnji s Turističkim zajednicama Istre i Kvarnera uz sudjelovanje hotelskih tvrtki  iz Umaga, Poreča, Vrsara, Rovinja i Malog Lošinja.

Posjetitelji sajma, koji obilježava desetogodišnji jubilej, mogli su uživati od petka do nedjelje u tradicionalnim jelima Istre i Kvarnera pripremljenim u restoranu uz hrvatski štand te nastupu glazbene skupine Lemond iz Rovinja.

Na sajmu je uočeno posebno zanimanje Danaca za kampove u Istri te autokamp Zaton u Ninu koji je jedini hrvatski superkamp u europskoj ligi kampova prema  ocjeni njemačkog auto kluba ADAC i naš jedini kandidat za ulazak u društvo "Leading Camps of the World", istaknula je voditeljica štanda Sonja Brocca Nastić. Naglašava i mnogobrojne upite Danaca za golf terene kojih nedostaje u našoj turističkoj ponudi.

Na trodnevnom sajmu specijaliziranom za ljubitelje kampiranja i golfa, danski su turoperatori najavili tijekom sezone i nove zračne linije iz Kopenhagena i Billunda za Dubrovnik, Split i Pulu. (Hina)



Pisane vijesti