UHPA: Travelife na Veleučilištu u Šibeniku

Slika /arhiva/uhpa-new-logo.jpg

Udruga hrvatskih putničkih agencija, projekt društveno odgovornog poslovanja prema sustavu Travelife, širi na suradnju s Veleučilištem u Šibeniku te će u ožujku započeti edukacija studenata. Prema najavama Veleučilišta interes studenata za certifikacijski seminar Travelife je velik.

„Studente našeg Veleučilišta nastojimo društveno osvijestiti, ali i upoznati s poslovnim modelom Travelife i načinom upravljanja, gdje se profit ostvaruje postizanjem dobrobiti prema društvu i poduzeću. Kontinuiranim usavršavanjem i obrazovanjem omogućava se studentima stjecanje dodatnih kompetencija za poslovanje u turizmu, u kojem su ljudi najvažniji resurs, a upravo oni predstavljaju tvrtkine dionike: zaposlenike, poslovne partnere, dobavljače, klijente, investitore“, rekla je prodekanica za poslovanje, dr. sc. Ivana Žilić, v. pred., znanstveni suradnik, Travelife trener.

Financijska sredstva za realizaciju projekta osigurana su kroz program Leonardo Da Vinci Europske unije, a potporu je dobio i od Ureda za udruge te Ministarstva turizma.

Travelife je vodeća svjetska inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih agencija, hotela i drugih smještajnih objekata koje su posvećene održivom razvoju. U okviru projekta je do sada educirano više od 45 predstavnika hrvatskih turističkih agencija i turoperatora te 20 predstavnika hrvatskih hotelijera. Osim toga, educirani su i prvi auditori za hotele te su u pripremi edukacije za auditore za turističke agencije.
 



Pisane vijesti