U Varaždinu 16. međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam"

Slika /arhiva/111007-val042.jpg

U Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu danas je otvoren 16. međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam" koji će trajati do nedjelje, 9. listopada, uz sudjelovanje oko 250 izlagača.

Riječ je o najvećoj godišnjoj priredbi vezanoj uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. U sklopu sajma na gotovo 3000 četvornih metara izložbenog prostora predstavlja se bogat izbor pribora i opreme za lov i ribolov, uz posebne sajamske cijene. Uz to 30-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavlja svoje proizvode.

Kao i prethodnih godina sajam nudi i niz zanimljivih, atraktivnih i edukativnih sadržaja. Tako je već tradicionalno Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza postavio izložbu hrvatske divljači u prirodnom okruženju, dok su Hrvatske šume, obilježavajući Međunarodnu godinu šuma, postavile izložbu fotografija "Šuma okom šumara".

Na sajmu su izložena i tri najvrednija svjetska trofeja jelenske divljači s Novog Zelanda, postavljena je i "Lovačka soba" opremljena u tipičnom lovačkom stilu, a posjetitelji mogu razgledati i izložbu gljiva.

Organizator sajma je tvrtka Vall 042 Varaždin, a suorganizatori su Hrvatski lovački savez, Hrvatski športsko ribolovni savez, Hrvatske šume, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina te Turistička zajednica Varaždinske županije. Pokrovitelj je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. (Hina)



Pisane vijesti