U Peroju održan prvi seminar 'Obiteljski mali hoteli'

Slika /arhiva/logo-omh.jpg

Više od 120 poduzetnika s područja Istarske županije odazvalo se edukacijskom seminaru pod nazivom "Obiteljski i mali hoteli" koji je danas održan u Peroju nedaleko Pule, a koji je bio namijenjen poduzetnicima u segmentu malih i obiteljskih hotela.

Riječ je o seminaru kojeg su pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka organizirali Erste&Steiermarkische bank (ESB) i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH), a koji ima za cilj na jednome mjestu i u samome jednome danu poduzetnicima pružiti cjelovitu informaciju o planiranju, realizaciji te upravljanju malim i obiteljskim hotelima.

Po riječima direktora Sektora gospodarstva ESB-a Marka Krajine, ova je banka vodeća u projektu "Poticaj za uspjeh" te je do sada plasirala 88 kredita ukupne vrijednosti 41 milijun eura. Time je, dodao je, zauzela 26 posto udjela u ukupno planiranim sredstvima do sada.

Predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić naglasio je kako se ukupna vrijednost projekta "Poticaj za uspjeh" procjenjuje na 1,6 milijardi eura od čega će jedna milijarda eura biti plasirana putem kredita banaka, a ostatak iznosa činit će financijsko učešće samih poduzetnika.

Odaziv istarskih poduzetnika ovom seminaru potvrđuje veliki potencijal tog segmenta hrvatskog gospodarstva. Ujedno, Istarska županija treća je prema broju do sada odobrenih kreditnih zahtjeva, istaknula je Jasminka Ana Modrić iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Nakon Peroja do kraja ovog mjeseca seminari će biti održani u Selcu, Brodskom Stupniku, Splitu, Starigradu Paklenici te Karlovcu. (Hina) 



Pisane vijesti