U Osijeku do kraja godine očekuju rekordnih 100 000 noćenja

Slika /arhiva/Osijek_Sergio_Gobbo-w.jpg

U Osijeku je u prvih osam mjeseci zabilježeno blizu 60.000 noćenja, a kako je drugi dio godine uvijek prava turistička sezona za kontinentalni turizam u osječkoj Turističkoj zajednici očekuju da će ove godine biti i više od 100.000 noćenja.

Prema riječima Damira Macanića, direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Osijek, u prvih osam mjeseci broj noćenja veći je za 16,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Važno je istaknuti, kazao je, kako se broj turista nije povećao zbog primjerice atraktivnih športskih natjecanja i prvenstava, kakvih je bilo proteklih godina, jer ove godine Osijek nije bio domaćin značajnijih natjecanja, već isključivo zbog dobre i 'agresivne' promidžbe kako u Hrvatskoj tako i svijetu. Više ne govorimo o turističkim potencijalima koje ima Grad Osijek i Osječko-baranjska županija već o stvarnim odredištima koja su prepoznata i privlače sve veći broj turista, kazao je Macanić.

Kada je Osijek u pitanju to je svakako osječka povijesna jezgra Tvrđa, kulturne manifestacije, posebice Osječko ljeto kulture koje je ušlo u kartu kulturnih događaja u Hrvatskoj, a svakako da najveći broj turista dolazi zbog Kopačkog rita i baranjskih destinacija.

Prema prošlogodišnjoj evidenciji i podacima za prvih osam mjeseci ove godine u Osijeku su boravili turisti iz 59 zemalja, među kojima i iz Amerike, Australije i drugih. Posebno važnim Macanić je ocijenio otvaranje hostela sa 150 mjesta 2013. godine, napomenuvši kako su sve predradnje obavljene, te slijedi potpisivanje ugovora o partnerstvu između Grada Osijeka i Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza. Osijeku nedostaje takav omladinski multifunkcionalni hostel, koji će biti veličine od gotovo šest tisuća četvornih metara u zgradi bivše vojne pekare u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi. (Hina)



Pisane vijesti