U Karlovcu porast turističkog prometa

Slika /arhiva/tz_karlovac_LL.JPG

U Karlovcu je tijekom studenog zabilježeno 998 dolazaka turista i 1799 noćenja, što je 85 posto više noćenja nego u studenom prošle godine, što u Turističkom uredu tumače kao rezultat plana jačanja pred i posezone Hrvatska 365.

Ukupno je od siječnja do kraja studenog ove godine u Karlovcu ostvareno 31.614 turističkih noćenja, što je rast od devet posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, izvijestili su u petak iz karlovačke Turističke zajednice.

Po ocjeni Tihane Bakarić, direktorice Turističkog ureda Karlovac, razlog dobrim rezultatima leži u činjenici da je Karlovac dio jedne od 22 hrvatske destinacije iz programa Hrvatska 365 koju provode i na stranim tržištima zajednički promoviraju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

"Naš optimizam raste jer se pokazuje da na našu destinaciju 'Zeleno srce Hrvatske' dobro reagiraju turisti koji u stranim časopisima dobiju informaciju o nama", rekla je Bakarić za Hinu. Dodaje kako su najveći broj stranih noćenja u studenom ostvarili gosti iz Južne Koreje (17,3 posto), Italije (10,8 posto) i Njemačke (7,1 posto).

Ukupan broj od 31.614 noćenja ostvarilo je 22.391 turista, što znači da je prosječno zadržavanje turista u gradu nešto ispod dan i pol. Strategijom razvoja turizma u planu je povećanje broja noćenja i promjena statusa Karlovca kao tranzitnog turističkog grada. (Hina)



Pisane vijesti