U Istri 10 posto više turista

Slika /arhiva/istra_sat-110626.jpg

U Istarskoj županiji od početka godine do 15. listopada ostvareno je 2,9 milijuna dolazaka turista i 20,2 milijuna noćenja, što je 10 posto više dolazaka i 8,5 posto više noćenja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, istaknuto je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije održane u Puli. Do kraja godine očekuje se da će biti ostvareno 20,5 milijuna noćenja i oko tri milijuna dolazaka.

Direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević po završetku sjednice novinarima je izjavio kako se na njoj raspravljalo o tome kako pridobiti goste u pred i posezoni. Po njegovim riječima, jedan od načina je zasigurno jačanje dosadašnjih avio linija prema Zračnoj luci Pula, ali i uspostavljanje nekih novih.

Zasad je potvrđena linija iz Manchestera, koja bi trebala krenuti polovicom svibnja iduće godine, a trenutno se vode završni pregovori s Ryanairom za Pariz i Oslo, a u igri je i Baden, naglasio je Ivošević dodavši kako se s Wizzairom intenzivno pregovara za linije prema Krakovu i Varšavi, a s Lufthansom za Muenchen.

Turiste će se za dolazak u pred i posezoni 'mamiti' novim motivima dolazaka odnosno posebnim oblicima turizma poput gastronomije, biciklizma i kulture koje će se pojačano promovirati iduće godine u kojoj se žele zadržati ovogodišnje rekordne brojke, kazao je.

Ivošević je izvijestio i da je destinacija Istra pokrenula izradu novog slogana, loga i vizualnog identiteta koji će se primjenjivati na novim promidžbenim materijalima.

Natječaj za novi slogan, koji će zamijeniti dosadašnji "Istra-zeleni Mediteran", zaključen je ovog tjedna. Ukupno je pristiglo čak 785 prijedloga za novi slogan koji će biti izabran do turističkog foruma koji će se održati 2. prosinca 2011. (Hina)



Pisane vijesti