U Dubrovniku u prvih pet mjeseci 11 posto više gostiju

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

Na području Dubrovnika u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno je 197.882 dolazaka turista i 599.333 noćenja, što je 11 posto više dolazaka te 9 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema podacima dubrovačke Turističke zajednice, samo u svibnju u Dubrovniku je bilo 100.722 turista, koji su ostvarili 329.788 noćenja.

Najbrojniji gosti od početka godine bili su iz Ujedinjenog Kraljevstva, domaći turisti, gosti iz Njemačke, Francuske, SAD-a, Koreje, Bosne i Hercegovine, Švedske, Japana i Finske.

Od siječnja do kraja svibnja najznačajnije povećanje broja gostiju ostvareno je s tržišta Južne Koreje jer je gostiju iz ove dalekoistočne zemlje u Dubrovniku za prvih pet mjeseci bilo četiri puta više nego u istom razdoblju 2013. Ukupno je zabilježeno 18.611 dolazaka turista iz Koreje koji su ostvarili 29.681 noćenje.

Prvih na listi, gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva bilo je za 10 posto više, s ukupnim udjelom od 11,8 posto, ostvarenih 23.350 dolazaka i 104.944 noćenja.

Povećanja se bilježe u svim oblicima smještajnih kapaciteta, a najznačajnija su u privatnom smještaju čiji kapacitet s više od dvanaest tisuća postelja doseže kapacitet hotelskog smještaja, ali i zavidnu razinu kvalitete.

Od početka godine također Dubrovniku neprestano pristižu priznanja iz inozemnih medija, a Trip Advisor je Dubrovnik uvrstio na listu deset najpoželjnijih svjetskih turističkih odredišta s najljubaznijim taksistima na svijetu, prema mišljenju korisnika ovog portala.

(Hina)



Pisane vijesti