TZ Kvarnera predstavila ponudu zdravstvenog turizma

Slika /arhiva/140507_StockholmK 1.jpg

Turistička zajednica Kvarnera održala je danas, u suradnji s predstavništvom HTZ-a, konferenciju za novinare i prezentaciju turističke ponude, s naglaskom na ponudu zdravstvenog turizma, u prostoru Veleposlanstva RH u Stockholmu. Uzvanike su pozdravili, u ime Veleposlanstva RH, Domagoj Rogulj i Marija Baković iz predstavništva HTZ-a te je dr. sc. Irena Peršić Živadinov održala prezentaciju i ponudila gastronomske delicije i vino s Kvarnera.

TZ Kvarnera i nekoliko specijalnih bolnica, lječilišta i klinika sudjeluju u Stockholmu, 8. i 9. svibnja, na tematskoj konferenciji pod nazivom STOCKHOLM MEDICAL TOURISM CONFERENCE o temi PATIENT MOBILITY – FROM SWEDEN TO EU AND BEYOND. Konferencija uključuje dvije poslovne radionice, na kojima će se susresti ponuda i potražnja, te upoznavanja sudionika s potrebama švedskih pacijenata, s ciljevima i izvorima zdravstvenih usluga izvan Švedske te na koji se način mogu uključiti međunarodni ponuđači.

Potencijal zdravstvenog sa švedskog tržišta znatno je otvoren stupanjem na snagu odredbe kojom svaki pacijent, osiguranik švedskog zdravstvenog osiguranja, ima pravo utjecati na svoje osobno liječenje i potražiti ga u bilo kojoj zemlji EU, posebno ako je to jeftinije u drugoj EU zemlji. Za Kvarner se nude mogućnosti obnavljanja dugogodišnjih veza, kada su, od 1965. do 1988. godine, pacijenti iz Švedske čarterima dolazili na fizikalnu rehabilitaciju u opatijsku Thalassotherapiu. Gotovo 10.000 pacijenata liječilo se tada u Opatiji, a opatijsko medicinsko i nemedicinsko osoblje odlazilo u Švedsku na učenje jezika.

Danas gosti iz Švedske na Kvarneru bilježe trend porasta, a za očekivati je da će i ovakve ciljane promidžbene aktivnosti doprinijeti daljnjem povećanju turističkog prometa, ali i produženju turističke sezone, jer se glavnina zdravstvenog turizma odvija u pred i posezoni.

S ciljem produljenja turističke sezone i poboljšanje kvalitete turističkih proizvoda te razvoja novih turističkih doživljaja, TZ Kvarnera započela je, krajem prošle godine, s projektom „Kvarner Health and Wellbeing“. Cilj je ponovno jače istaknuti Kvarner kao regiju zdravlja i odredište zdravstvenog turizma, ističući prije svega tradiciju i novu kvalitetu u motivaciji gostiju za dolazak.

Kreirana je i otisnuta tematska brošura „Zdravstveni turizam na Kvarneru“ (na hrvatskom, njemačkom, engleskom, talijanskom, slovenskom  i ruskom jeziku), koja predstavlja najvažnije nositelje ponude zdravstvenog turizma na Kvarneru – specijalne bolnice, lječilišta, klinike, prvenstveno one koji omogućuju i stacionarni boravak u zdravstvene svrhe na Kvarneru, odnosno ostvarenju turističkog prometa. Zdravstveni turizam Kvarnera predstavljen je u suradnji s HGK – Zajednicom zdravstvenog turizma RH na sajmovima u Münchenu i Moskvi, održane su prezentacije u Moskvi, kao i poslovna radionica s temom zdravstvenog turizma u organizaciji HGK u Moskvi, te na brojnim turističkim sajmovima diljem Evrope.



Pisane vijesti