Turizam na seljačkim gospodarstvima

Slika /arhiva/hf-hs.jpg

U Trilju je održan trodnevni seminar pod nazivom 'Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima', kojega su organizirali Klub članova 'Selo' i Splitsko-dalmatinska županija, a pokrovitelji su bili ministarstva mora, turizma, prometa i razvoja, te poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

To je, inače, poslije Baranje drugi takav seminar u Hrvatskoj, kojemu je u Trilju prisustvovalo 60-ak zainteresiranih za tu vrst djelatnosti, a predavali su stručnjaci iz spomenutih ministarstava i drugi.

Na seminaru je kazano kako u cijeloj Hrvatskoj, a posebno Istri, Slavoniji i Hrvatskom zagorju, kao i Dalmatinskoj zagori postoje izvanredni uvjeti za tu vrst turizma, samo je potrebno neke stvari zakonski još bolje regulirati.

Što se pak Cetinske krajine tiče, koja je bogata prirodnim ljepotama, brojnim izvorima pitke vode i drugim pogodnostima na tom području već djeluje 20-tak turističkih destinacija.

Poslije ovog seminara u selima Podinarja kao i onima u podnožjima Biokova na imotsko-makarskom području zasigurno će se ta aktivnost i poslovanje proširiti, izraženo je uvjerenje na seminaru u Trilju. (Hina)



Pisane vijesti