Turistički program "Upoznaj Hrvatsku" treba nastaviti

Slika /arhiva/111129-upoznaj-1w.jpg

Program osmišljavanja i promocije novih turističkih programa "Upoznaj Hrvatsku" koji je prošle godine pokrenulo Ministarstvo turizma u suradnji s putničkim agencijama i u sklopu kojeg je uz potpore Ministarstva stvoreno više od tisuću novih programa, posebno za kontinentalni dio zemlje, mora se nastaviti i u idućim godinama, jer je to jedan od boljih načina za produljenje sezone i povećanje turističkih prihoda u cijeloj Hrvatskoj.

Istaknuli su to državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart te predsjednik i direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba i Željko Trezner prilikom današnjeg potpisivanja 592 ugovora s 59 putničkih agencija u sklopu programa "Upoznaj Hrvatsku".
Potpisivanje je održano u sklopu 13. poslovno-turističke burze Put/Way, a Lenart je rekao da će novac iz Ministarstva slijedom tih ugovora biti isplaćen do kraja ove godine.

Ministarstvu turizma ove se godine za program "Upoznaj Hrvatsku" prijavilo 63 agencije s ukupno 721 programom, od čega su zadnjih nekoliko mjeseci u gotovo svim kontinentalnim županijama već potpisani ugovori za 129 programa.

S prošlogodišnjih 300 ukupno je sada u tom programu nešto više od tisuću različitih proizvoda-programa za cijelu Hrvatsku, za što je izdvojeno ukupno 20 milijuna kuna udruženih sredstava Ministarstva, HTZ-a i putničkih agencija. Slijedom toga očekuje se da će kontinentalne dijelove Hrvatske od 2010. do 2014. posjetiti milijun turista u različita doba godine.

Kazavši da se puno toga zajedno s Ministarstvom napravilo u zadnje tri-četiri godine, Žgomba iz UHPA-e je kazao i da nitko nije ni sanjao da će biti toliko puno programa za kontinent koji će svoju praktičnu primjenu dobiti tek kada budu prepoznati i komercijalno uspješni na tržištu.
Vjeruje da će i to uz ostalo pridonijeti rezultatima iduće godine, koju je zbog 'oblaka nad eurozonom', odakle u Hrvatsku dolazi najveći broj turista, ocijenio vrlo neizvjesnom i zahtjevnijom od ove uspješne turističke godine. (Hina)



Pisane vijesti