Trst povezuje hrvatske turističke luke s Venecijom i Grčkom

Slika /arhiva/triestegif

Trst će u ovoj turističkoj sezoni postati matična luka na Jadranu za velike ploveće hotele koji nakon obilaska Venecije nastavljaju krstarenje prema Egejskom moru, a na istočnoj obali Jadrana više se neće zaustavljati samo u Dubrovniku nego i u Puli, Zadru, Šibeniku, ali i Rovinju i Kotoru.

Kako u subotu navodi tršćanski list 'Primorski dnevnik' (koji izlazi na slovenskom jeziku), gradska uprava u Trstu dogovorila se s kompanijom Costa Crociere iz Genove da Trst postane matična luka za krstarenja istočnom obalom Jadrana prema grčkim lukama.

'Jadranska ruta' ove će godine u turističkoj sezoni Trstu osigurati dolazak 56.000 turista i pristajanje velikih turističkih brodova za krstarenja britanskih, američkih i njemačkih kompanija, poput Queen Elizabeth, The Emerald, Cristal Cruises, Silver Sea i Kreuzfahrten.

Grad je već napravio luksuznu publikaciju koju će turističkim operatorima i najvećim brodarima prvi put predstaviti na sajmu Sea Trade 2006. u Miamiju (SAD).

'Jadranska plovna ruta i suradnja s hrvatskim pristaništima najvažniji je korak u pokušajima da se Trst vrati na more', izjavio je član gradskog vijeća Maurizio Bucci.

Lučke uprave Pule, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika, Rovinja i Kotora ovog su tjedna imale u Trstu s gradskom upravom prvi operativni sastanak i oduševljeno su se odazvale na inicijativu, piše 'Primorski dnevnik'. (Hina)
 



Pisane vijesti