Svjetska atrakcija 'ručak na nebu' u Zagrebu

Slika /arhiva/140611-FAH-H6118224.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu novinara, fotografa i drugih uzvanika sudjelovali su danas na 'brunchu' 50-ak metara iznad zemlje na posebnoj platformi već nazvanoj svjetska atrakcija "Dinner in the sky" koju je istoimena estonska tvrtka u suradnji s zagrebačkom hotelskom kućom HUP-Zagreb postavila ispred hotela Westin i na kojoj zainteresirani mogu ručati, večerati ili samo popiti šampanjac do ove nedjelje, 15. lipnja. "Dinner in the sky" je projekt koji uključuje veliku dizalicu i kran te platformu s 20-ak sjedećih mjesta poredanih u krug ispred stolova, u čijem je središtu improviziran plato za pripremu i posluživanje hrane koju je vodilo osoblje iz Westina.

Ministar turizma Darko Lorencin i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu novinara, fotografa i drugih uzvanika sudjelovali su danas na 'brunchu' 50-ak metara iznad zemlje na posebnoj platformi već nazvanoj svjetska atrakcija "Dinner in the sky" koju je istoimena estonska tvrtka u suradnji s zagrebačkom hotelskom kućom HUP-Zagreb postavila ispred hotela Westin i na kojoj zainteresirani mogu ručati, večerati ili samo popiti šampanjac do ove nedjelje, 15. lipnja.

"Dinner in the sky" je projekt koji uključuje veliku dizalicu i kran te platformu s 20-ak sjedećih mjesta poredanih u krug ispred stolova, u čijem je središtu improviziran plato za pripremu i posluživanje hrane koju je vodilo osoblje iz Westina.

Gosti koji odluče tako ručati ili večerati, za što moraju platiti kartu od oko 40 do oko 100 eura (ovisno o ponudi), zavezani su remenima za stolice koje se, kao i cijela platforma, može okretati u krug kada se digne u zrak na oko 50 metara visine. To je otprilike na razini zadnjeg, 17. kata hotela Westin, s kojim je, kao i cijelim HUP-Zagrebom u sklopu kojeg posluje taj hotel, i dogovorena suradnja s tom estonskom tvrtkom za taj kran i 'ručak na nebu' koji je nakon 30-ak velikih gradova u Europi stigao i u Zagreb.

Nakon skoro 40 minutnog 'bruncha' na platformi i nakon 'spuštanja ne zemlju' ministar Lorencin je istaknuo da je to zanimljiva atrakcija kakve hrvatski turizam apsolutno treba jer stereotipna ponuda ne prolazi više tako lako, sve treba tematizirati i stvarati atrakcije koje će zadovoljiti sve zahtjevniju potražnju.

U vrijeme prenošenja doživljaja putem društvenih mreža, videa, pa i medija, izuzetno je kao i prije u turizmu važna usmena predaja, a ovo je sigurno atrakcija o kojoj će se pričati i dodatno promovirati Zagreb i Hrvatska, kazao je Lorencin dodajući kako je u tome važno i što je jedna europska tvrtka pronašla put i partnera u Hrvatskoj za svoj posao što dodatno pokazuje da EU 'zaživljava' i da je Hrvatska otvorena za dobre poslovne ideje.

Slično je kazao nakon tog doživljaja i gradonačelnik Bandić ističući da Zagreb ima dovoljno turističkih atrakcija, ali uvijek može više te je pozvao građane i goste da to isprobaju jer je 'ručak na nebu iznad Zagreba' nešto posebno što treba vidjeti i doživjeti.

Izvršni direktor HUP-Zagreba Kristian Šustar za Hinu je naglasio kako su u toj hotelskoj tvrtki prepoznali važnost inovacija i takvih atrakcija jer Zagreb svrstava na kartu gradova poput Pariza, Londona, Beča, Dubaia i drugih, a u svemu je partner hotel Westin čija kuhinja i bar odrađuje ponudu za goste na 'nebu'. To je, smatra Šustar, prije svega izvanredna promocija i tog hotela, ali i Zagreba, čiji su gosti i građani već prvog dana (danas) pokazali veliko zanimanje za takvim programom te ih je već 'na nebu' do današnjeg poslijepodneva bilo oko 150.

U sklopu današnje promocije od predstavnika tvrtke "Dinner in the sky" čulo se da će se ista ponuda (dizalica, kran, platforma, objed na nebu i dr.) ove godine naći još u jednom hrvatskom gradu, u Splitu u kolovozu. (Hina)



Pisane vijesti