Slovenski novinari u posjetu Istri i Kvarneru

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a u suradnji s TZ Istre i TZ Kvarnera, u periodu od 3. do 6. travnja 2012. godine, održat će se studijsko putovanje slovenskih novinara u hrvatska odredišta. Studijskom putovanju odazvalo se ukupno 14 predstavnika slovenskih medija RTV Slovenija, Dnevnik, Dnevnik-Hopla, Fijet, TV Vaš Kanal, Večer, Večernji list, TV H2O, POP TV, Putovanja ni stil, Avtokampi.si te Jana. Tom će prigodom predstavnici spomenutih medija obići lokalitete u Istri i na Kvarneru, a cilj putovanja je predstaviti gastronomiju, turističku ponudu i infrastrukturu te kulturnu i prirodnu baštinu Istre i Kvarnera. 

Programom obilaska obuhvaćeni su Bujština, Poreč, Rovinj, Vodnjan, Medulin, Plomin, Lovran, Kastav, Park prirode Učka i Opatija. U svakom od spomenutih lokaliteta novinarima će bit predstavljeni turistički kapaciteti Plava laguna, hotel Lone i Monte Mulini u Rovinju,  hotel Medulin u Medulinu, Villa Astra i hotel Draga di Lovrana u Lovranu, hotel Kukuriku u Kastvu, te projekti investicije Liburnija Riviera hotela u Opatiji. Uz turističke kapacitete i infrastrukturu Istarske i Kvarnerske regije organizatori će svojim slovenskim gostima predstaviti i nadolazeće manifestacije Festival Kvarner, Mediteransko prvenstvo u jedrenju na Cresu - „Cress sailing week“ te Europsko prvenstvo u rally-u, 39. Croatia Rally koji će se održavati na području Kvarnera. Program za slovenske novinare uključit će, uz predstavljanje turističkih atrakcija i potencijala Istre i Kvarnera, i prezentaciju gastro i eno ponude.

Posljednjeg dana studijskog boravka slovenskih novinara na području Istre i Kvarnera, predviđen je susret s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, u Opatiji.



Pisane vijesti