​Republika Hrvatska i Izrael započeli dijalog oko protokola lakšeg režima putovanja

Slika /2021_ilustrac_f/210222_mints_sast.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilan Mor održali su sastanak u cilju postizanja dogovora kojim bi se turistima iz obje države omogućilo olakšano posjećivanje za vrijeme trajanja COVID-19 pandemije.

„Zadovoljna sam s održanim sastankom. Započeli smo dijalog o načinima putovanja i protokolima za turiste iz Hrvatske i Izraela te se nadamo da ćemo uskoro postići dogovor koji će biti jedan od važnijih elemenata za predstojeću sezone“, rekla je ministrica Brnjac. 
 
Ministrica Brnjac je veleposlaniku Moru predstavila projekt i funkcionalnu web stranicu „Safe Stay in Croatia“ (https://www.safestayincroatia.hr/) odnosno, način na koji će turisti koji budu posjećivali Hrvatsku provjeriti da su na lokaciji poduzete propisane epidemiološke mjere i preporuke zdravstvene sigurnosne zaštite.

Ukazala je na posebne sigurnosne protokole koje moraju ispuniti svi koji zatraže certifikat „Safe Stay in Croatia“ te je objasnila način nadzora objekta koji će taj certifikat posjedovati.
 

Priopćenja