Promocija hrvatskog turizma u Bruxellesu, Hamburgu i Londonu

Slika /arhiva/logo_hrgif

Na tržištima diljem svijeta  natavlja se intenzivna promidžba hrvatskog turizma.Nakon uspješne prezentacije u Bruggeu, u Bruxellesu se ovaj tjedan odvija niz promotivnih aktivnosti u cilju što bolje pripreme turističke 2006. godine.

Izuzetno važan događaj za turističku struku – radionica na kojoj sudjeluju predstavnici turističkog gospodarstva iz Hrvatske i Belgije održava se 8. veljače 2006. godine. Uspjeh prošlogodišnje radionice rezultirao je ovogodišnjim udvostručenim interesom, pa će tako na navedenoj radionici iz svake zemlje sudjelovati po 30 – tak turističkih tvrtki. Mjesto Hrvatske kao top destinacije za 2006. godinu osigurava interes belgijskih partnera, a zanimanje hrvatske turističke struke, dokaz je uočene kvalitete i dobre potrošačke moći belgijskih turista.

Nakon radionice, Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka održat će press konferenciju na kojoj će prezentirati hrvatsku turističku ponudu za 2006. godinu. Istog dana će državni tajnik Mičić nazočiti Hrvatskoj večeri u organizaciji Hrvatske turistčke zajednice u Bruxellesu, a na kojoj će se okupiti brojni turistički djelatnici te predstavnici kulturnog i političkog života. Uzvanici će tako uživati u bogatom kulturno – umjetničkom programu u kojem sudjeluju »Ladarice«, Petrit Ceku na gitari, čelisti Luka Šulić i Tilen Artač te mezzosopranistica Renata Pokupić u pratnji Laurencea Cummingsa.

Pojačana prisutnost Hrvatske u Bruxellesu nastavlja se u terminu 9. – 13. veljače 2006. godine. Tijekom tih dana će se hrvatski turizam promovirati na najvažnijem turističkom sajmu »Vacances«.

Promocija hrvatskog turizma ovih dana se odvija i u njemačkom gradu Hamburgu na sajmu 'Reisen 2006' u razdoblju od 8. – 12. veljače. Na sajmu izlaže 1.000 suizlagača iz 80 zemalja svijeta. Press konferenciju o hrvatskoj turističkoj ponudi predvodit će 9. veljače 2006. godine Milo Sršen, pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice.

Velika medijska pozornost se posvećuje Hrvatskoj i na susretu stotinjak britanskih turističkih novinara, u organizaciji Predstavništva HTZ-a u Londonu, u Kempinski Courthouse hotelu 8. veljače 2006.



Pisane vijesti