Bruxelles: Predstavljen turistički potencijal Hrvatske

Slika /arhiva/BGrand-place07.jpg

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić predstavio je u srijedu navečer u Bruxellesu skupini belgijskih novinara turistički potencijal Hrvatske i razvojne planove u tom sektoru.

'Hrvatska je mala zemlja s velikim turističkim potencijalom', istaknuo je Mičić navodeći da je tijekom prošle godine Hrvatsku posjetilo 10 milijuna turista.

Iz Belgije Hrvatsku je prošle godine posjetilo 93 tisuće turista. Posljednjih nekoliko godina stalno raste broj posjetitelja iz te zemlje - od 2001. kada ih je došlo 42 tisuće do prošle godine taj je broj više nego udvostručen.

Državni tajnik Mičić predstavio je razvojne projekte u turističkom sektoru navodeći kao primjer da je samo u Rovinju u posljednje tri godine investirano 2,5 milijarde kuna.

Hrvatska namjerava uz 200 već sagrađenih malih obiteljskih hotela u slijedeće tri godine sagraditi još 300, dalje razvijati nautički turizam, podići standard smještajnih kapaciteta i izgraditi nove kapacitete.

Nakon konferencije za novinare, upriličena je 'Hrvatska večer' za oko 400 uzvanika za koje je uz večeru organiziran i kulturni program.

U četvrtak navečer slična prezentacija bit će organizirana u Parizu. (Hina)



Pisane vijesti