Potpisani daljnji ugovori o financiranju turističkih projekata Sisačko-moslavačke županije

Slika /arhiva/111124-sisak1.jpg

Ponosan sam i sretan što se sve više ljudi na kontinentu odlučuje baviti turizmom. Kada sam postao ministar, zadao sam si cilj – oživiti turizam kontinentalnog dijela Hrvatske, a s obzirom na sve veći broj zahtjeva koji pristižu u Ministarstvo turizma, te na rezultate turističkog prometa kontinentalnih županija, koje su ove godine uglavnom ostvarile dvoznamenkaste poraste, smatram da je zadani cilj ostvaren, a kotač razvoja kontinenta pokrenut, izjavio je ministar turizma Damir Bajs prilikom potpisivanje ugovora za bespovratne potpore razvojno-turističkim projektima na području Sisačko-moslavačke županije.

Od 2008. do zaključno 2011. godine, Ministarstvo turizma će za razvojno-turističke projekte u Sisačko-moslavačkoj županiji izdvojiti više od 9,7 milijuna kuna, što obuhvaća i ovogodišnji iznos od 3,2 milijuna kuna za 160 ugovora temeljem deset programa.

Danas je u ovoj županiji potpisano daljnjih 21 ugovora temeljem Programa za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima s korisnicima iz Sisačko-moslavačke županije (Grad Sisak), za koje Ministarstvo turizma izdvaja 570 tisuća kuna.

Iznos će biti raspodijeljen temeljem sljedećih programa:  „Baština u turizmu“ – program poticanja zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički slabije razvijenim područjima, „Zelena brazda“ – program poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu, „Izvorni suvenir“ – program poticanja izrade i plasmana suvenira, „Manifestacije u turizmu“ – program dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama i drugim promotivnim aktivnostima u funkciji razvoja turizma i „Turizam bez zapreka“ – program poticanja ulaganja u javnu turističku infrastrukturu.

Potpisivanju ugovora nazočili su i državni tajnik za turizam Željko Lenart, predsjednica Odbora za okoliš i saborska zastupnica Marijana Petir, gradonačelnik Siska Dinko Pintarić i direktorica Turističke zajednice Grada Siska  Lidija Kopjar.



Pisane vijesti