Potpisan Sporazum o suradnji na području turizma s Litvom

Slika /arhiva/litva14.jpg

Prigodom službenog posjeta predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Republici Litvi, 20.-21. veljače potpisan je Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Litve o suradnji na području turizma.

Po površini veća, a po broju stanovnika manja od Republike Hrvatske, Republika Litva, nakon osamostaljenja 1990. g., iskazala je svoju spremnost da sveukupnim bilateralnim, a posebice gospodarskim odnosima pomogne RH na njenom putu ka članstvu u EU. Republika Litva članica je EU od 2004. godine.

Imajući na umu značajan porast interesa za turističkim posjetima Hrvatskoj, 2006. godine zabilježeno je 22.335 dolazaka litavskih turista (povećanje od 13,7% u odnosu na 2005.), koji su ostvarili 75.835 noćenja (povećanje od 15,4% u odnosu na 2005.), to će potpisivanje Sporazuma o suradnji na području turizma između dvije države, još više doprinijeti poboljšanju gospodarske i svekolike suradnje.

S hrvatske strane Sporazum je potpisao veleposlanik RH za Republiku Litvu dr.sc. Stjepan Berković, a s litavske strane državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Republike Litve Gediminas Miškinis



Pisane vijesti